Neste uke er det både Arendalsuka. I Arendal er NLJ er medarrangør på arrangementet Hvorfor klarer vi ikke produsere nok norsk matkorn? og vi håper på å se så mange som mulig av dere der. Det er på tirsdag kl. 15.00 – 15.45. Nedenfor finner dere mer informasjon om dette arrangementet, og andre arrangement som arrangeres av våre medlemmers organisasjoner.
Arrangement med NLJ
Tidspunktet er tirsdag kl. 15.00 – 15.45 og tittel er Hvorfor klarer vi ikke produsere nok norsk matkorn? på arrangementet som NLJ arrangerer sammen med Nofima, Graminor og Nibio. Vi starter med faglige innlegg fra Nofima, Nibio og Graminor, og fortsetter med en panelsamtale med følgende deltakere:
- Tor Jacob Solberg, Leder, Bonde- og småbrukarlaget
- Åse Sundvor, Styremedlem, Norges Bondelag
- Anne Ekornholmen, Politisk redaktør, Nationen
- Kristin Børresen, Adm. direktør, Graminor, representant Matkornpartnerskapet
- Bente Torstensen, Adm. direktør, Nofima
Arrangement som arrangeres av våre medlemmers organisasjoner/institutt
Mandag 12.8:
Tidspunkt | Arrangementstittel | Arrangør(er) | Sted |
15.00-16.00 | Fra rødt til grønt lys for laksenæringa? | Veterinærinstituttet | Studio Spornes Tyholmen |
16.30-17.30 | Spredning av fremmede fiskearter – en potensiell miljøkatastrofe, men ukjent for de fleste | Veterinærinstituttet | Studio Spornes Tyholmen |
Tirsdag 13.8
Tidspunkt | Arrangementstittel | Arrangør(er) | Sted |
10.00-11.00 | «Er smaken av Norge i fare?» | Stiftelsen Norsk Mat Bryggeri- og drikkevareforeningen | Samfunnsteltet |
12.30-13.15 | Bærekraftig fôr – Kan havbruk lære av landbruk? | Nofima | Thon Hotel, Toppetasjen |
13.30-14.30 | Bør kostholdsrådene ta hensyn til hva vi kan produsere på en bærekraftig måte i Norge? | Nibio | Studio Spornes Tyholmen |
13.40-14.30 | Hvorfor kjøper ikke forbrukere sunn mat? | Nofima | Thon Hotel, Toppetasjen |
14.45-16.05 | Næringsstoffer på avveie – kan landbruket bidra til å redde Oslofjorden? | Nibio | Studio Spornes Tyholmen |
16.15-17.30 | Bærekraftslaks? | Nibio Veterinærinstituttet | Studio Spornes Tyholmen |
Onsdag 14.8
Tidspunkt | Arrangementstittel | Arrangør(er) | Sted |
13.30-14.50 | Kan vi få grønn omstilling på naturens premisser? | Nibio | Studio Spornes Tyholmen |
15.00-16.00 | Ivermektin fra Trump til Torpo | Nibio, NMBU ogUiO | Studio Spornes Tyholmen |
16.15-17.30 | Teknologi og biologi erstatter kjemiske plantevernmidler | Nibio | Studio Spornes Tyholmen |
Torsdag 15.8
Tidspunkt | Arrangementstittel | Arrangør(er) | Sted |
14.30-16.00 | Mening, Mat og Mot – beredskap og framtidens matsystemer: myter og fakta | Norsk Bonde- og småbrukarlag, Mening, Mat og Mot, Landbrukets Økoløft | Kanalplass – scenen |
14.30-15.30 | Det store norske grøntløftet | Opplysningskontoret Frukt og Grønt Stiftelsen Norsk Mat | Samfunnsteltet |
16.00-17.15 | Mening, mat og mot – fremtidens matsystemer rent, ærlig og åpent | Norsk Bonde- og småbrukarlag, Mening, Mat og Mot, Landbrukets Økoløft | Kanalplass – scenen |
Hvis du er interessert i flere matrelaterte arrangement under Arendalsuka, så har RethinkFood laget en oversikt.